В ухото на дявола. Автобиографичен роман


Автор:
Хартиено издание
Издател: Българска книжница
Година: 2016
ISBN: 9789543803989
Страници: 512
Корици: меки
Тегло: 662 грама
Размери: 14x21
Наличност: Да
Раздел: Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги
Хартиено издание
Наличност: Да
Цена: 12.00лв

Анотация

МИЛАДИН АЛЕКСАНДРОВ АПОСТОЛОВ е роден през тридесетте години на XX век в село Комощица, Ломско. Завършва медицина през 1955 г. В медицинската наука стига до професор и три пъти до академик: на Петровската академия на науките и изкуствата (ПАНИ, Москва); на Българската национална академия по медицина (БНАМ, София); на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ, София). От 2010 г. е неин подпредседател. През 2002 г. получава най-високото държавно отличие - орден „Стара планина", I степен. Организира международни учебно-научни експедиции в Гърция, Грузия, Армения, Азербайджан, Испания и Португалия. От 2009 г. е президент на Балканската асоциация по история и философия на медицината (БАИФМ), а от 2015 г. - неин почетен председател. Главен редактор е на сп. „Асклепий", орган на БАИФМ. Преподава история и философия на медицината, социална медицина и медицинска етика в медицинските университети в София (СУ „Св. Кл. Охридски"), Варна и Враца (във филиала). Автор е на учебници, научнопопулярни книги и сборници по история и философия на медицината. В литературата навлиза още от ученическите си години, спечелва няколко национални литературни конкурса. Автор е на разкази, повест, три романизирани биографии. Най-значимото му литературно произведение е романът „Великата княгиня Елена-Олга". Романът се превърна в значително културно събитие, предизвика висок читателски интерес и претърпя две издания - 2009 и 2011 г. За него написаха възторжени отзиви критици и писатели: Благовеста Касабова, Велин Георгиев, Веселин Борисов и др. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. За цялостното си литературно и журналистическо творчество получава почетна грамота от СБЖ „За принос в културата и публицистиката" (2016 г.). „В ухото на дявола” е автобиографичен роман.

Подобни заглавия всички от раздела


Коментари

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.
Всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@books.bgПриемам

Сайтът използва „бисквитки“ (cookies) за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика.