Изгубен в супермаркета


Автор:
Хартиено издание
Издател: Сонм
Година: 2016
ISBN: 9789548523837
Страници: 358
Корици: меки
Тегло: 418 грама
Размери: 14x20
Наличност: Да
Раздел: Повести и разкази. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги
Хартиено издание
Наличност: Да
Цена: 18.00лв

Анотация

Све­тис­лав Басара (*1953) е сред най-извес­т­ните и сво­е­об­разни съв­ре­менни сръб­ски писа­тели, автор на раз­кази, есета, романи и драми. Него­вата „Легенда за вело­си­пе­дис­тите” (1996) е изб­рана за най-доб­рия сръб­ски роман на десе­ти­ле­ти­ето. Раз­ка­зите от сбор­ника „Изгу­бен в супер­мар­кета“ (2008) са емб­ле­ма­тични за Басара като писа­тел, а кни­гата въз­дейс­тва не само с всеки от тях поот­делно, но и с интер­тек­с­ту­ал­ната връзка помежду им. В тях авто­рът раз­булва по заба­вен начин вез­де­съ­щия абсурд на днеш­ната дейс­т­ви­тел­ност и ни кара да дола­вяме зад него мис­те­рия, чиято мета­фи­зична при­рода е трудна за дешиф­ри­ране.

Светислав Басара

Светислав Басара (1953) е автор на над двайсет литературни творби: романи и драми, сборници с разкази и есета, отличаващи се със саркастично-иронично отношение към големите въпроси на историята, с гротесков повествователен маниер и черен хумор. Сред тях "Легенда за велосипедистите" (1996) е най-представителният и най-ярък пример както за неговата проза, така и за сръбската литература през втората половина на ХХ век. Не напразно книгата е провъзгласена за най-добрия сръбски роман на десетилетието. Верен на постмодернистичния подход, Басара го написва под формата на сборник текстове, открити в различни провинциални библиотеки. Така, влязъл в ролята на съставител, авторът е напълно свободен в боравенето с автентични и измислени документи, в които се сливат чистата фантазия и играта, привидната сериозност и мъдростта.

Подобни заглавия всички от раздела


Коментари

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.
Всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@books.bgПриемам

Сайтът използва „бисквитки“ (cookies) за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика.